1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. KORÝŠI a výrobky z nich
3. VEJCE a výrobky z nich
4. RYBY a výrobky z nich
5. PODZEMNICE OLEJNÁ ( ARAŠÍDY) a výrobky z nich
7. MLÉKO a výrobky z něj
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy,
pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie
a výrobky z nich
9. CELER a výrobky z něj
10. HOŘČICE a výrobky z ní
11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10 mg, ml / kg, I, vyjádřeno SO2
13. VLČÍ BOB ( LUPINA) a výrobky z něj
14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich